сряда, 30 октомври 2019 г.

Членове на Европейския парламент са в Тайван, срещнаха се с президента Цай

Привържениците на тайванската независимост в Европа продължават своята активна политика. Днес президентът  на Тайван Цай Ин-Уън се срещна с члена на Европейския парламент Михаел Галер [1], който е председател на Групата за приятелство с Тайван в ЕП и инициатор за новосъздадения Клуб "Формоза". Г-н Галер е на шестдневно посещение в страната, а във водената от него делегация участва и гръцкият представител в ЕП Емануил Фрагкос [2], член на комисията за отношения с Китайската народна република в ЕП. 

Президент Цай прие Михаел Гахлер, член на ЕП.
Целта на визитата е да се опознаят тенденциите във външните отношения на Тайван, отношенията с Пекин, както и перспективите пред икономическото развитие на страната. Предвидени са редица срещи с тайвански политически фигури, експерти, предприемачи създатели на политики и т.н.

На срещата г-н Галер подари на президента Цай плакет в чест на създаването на клуб „Формоза“, подписан от неговите учредители. В своето изказване на срещата, президентът на Тайван подчерта важността на тези политически връзки, основани на ценности на свободата и демокрацията. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Бележки: 
[1] Галер е член на парламентарната група на Европейската народна партия. 
[2] Фрагкос е член на парламентарната група "Европейски консерватори и реформисти."

Няма коментари:

Публикуване на коментар